Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığından;
16 Nisan 2025 Çarşamba
2025 Yılı Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) Limit Artışları ve Çağrı Dönemi Hakkında
Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığından;
2025 Yılı Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) Limit Artışları ve Çağrı Dönemi Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığından;

Bakanlığımızca 2020 yılından bu yana sürdürülen Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında, Bakanlık Makamının 15 Nisan 2025 tarihli Olur'ları doğrultusunda;

- Kooperatiflerimizin; makine ve/veya ekipman alımları ile ortaklarının en az %90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına yönelik destek üst limiti 400.000 TL’den 1.000.000 TL’ye,

- Kooperatiflerimizin ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik destek üst limiti 60.000 TL’den 150.000 TL’ye,

- Kooperatiflerimizin hibe desteği verilecek makine ve/veya ekipman ve demirbaş alımı projeleriyle ilgili nitelikli personel istihdamı desteği ise 1 personel için yıllık 204.000 TL’den 266.400 TL’ye, 2 personel içinse yıllık 408.000 TL’den 532.800 TL’ye,

yükseltilmiş olup Bakanlığımızca, hibeye esas proje tutarlarının %100'üne kadar destek verilebilecektir.

2025 yılı KOOP-DES Programına 15 Nisan 2025-30 Mayıs 2025 tarihleri arasında Ticaret İl Müdürlüklerimiz aracılığıyla başvuruda bulunulabilecektir. (16.04.2025)

REKLAM ALANI
11- TÜBADEF Başarı Ödüllerinde Sunumları Yapan Aslı Gültekin ve Aykut Akın, Başarı Ödüllerini Vermesi İçin TÜBADEF Genel Başkanı Bahri Olgun' u Kürsüye Davet Etti. (SON)
REKLAM ALANI
2023 yılında ülkemizde yaşanan deprem sonucu birçok vatandaşımız evini, barkını, birçoğu yakınını ve tüm birikimini kaybetmişti. . . . . .
Odamızca; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri çerçevesinde 10 Kasım 2025 Pazartesi günü 07.00 - 09.05 saatleri . . .
Sosyal güvenlik mevzuatına göre bir kişinin aynı anda birden fazla işyerinde çalışması yasal. Ancak her işveren, çalıştırdığı süre ve ücret . . . .
(2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
Firmaların Merkez Bankasınca belirlenecek yurt dışı kaynaklı dövizlerinin Merkez Bankasına satılması halinde firmalara sağlanacak . . . . .
Avukatlık mesleğinin amacı, hukuki ilişkilerin düzenlenmesini, her türlü hukuki sorun ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete . . . .
Döviz kurlarının görece olarak düşüklüğü ve bu düşüklüğün ihracata etkileri uzun­ca bir süredir ihracatçılar ve ekonomi yöne­timi tarafından . . .
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkan Adayı Halil Bıçakçı, oda yönetiminde yaşanan son gelişmelerin . . . .
Emsalinden düşük bedelle yapılan satışlarla ilgili olarak, vergi mevzuatımızda iki önemli güvenlik önlemi düzenlemesi yer alıyor.
1. Olağanüstü (Seçimli) Genel Kurul Toplantısı Hakkında Duyuru
MMMBD Geçmiş dönem Başkan ve Kurul üyeleri, İSMMM odası Temsilcileri ve Temsilci yardımcıları ile tanışmak ve bir arada olmak amacıyla kahvaltılı etkinlik düzenledi.
TÜİK, ekim ayı enflasyonunu yüzde 2,55 olarak açıkladı. Böylelikle 2026 yılında vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyecek Yeniden . . . . .
Özel İletişim Vergisi (ÖİV), 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla yeniden zamlanacak.
TÜİK eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre ekim ayında enflasyon aylık bazda yüzde 2,55 olurken, yıllık bazda yüzde 32,87 . . . . .
Sahte belge incelemeleri öteden beri Mali İdare’nin inceleme kapasitesini çok yo­ruyor. Bu nedenle de bu alanda radikal değişikliklere . . . . .
Çocukluğumu hatırlıyorum. Bizim çocukluk yıllarımızda bırakın cep telefonunu, internet bile yoktu. Günümüzde ise sokakta, otobüste, . . . . .
Hafta başında Anado­lu Ajansı’na düşen bir haberde, Gelir İdare­si Başkanlığı’nın, 2024 yılında kira, ücret, men­kul sermaye iradı ile de­ğer . . . . . .