TÜRMOB - GİB Çalıştayı
28 Mayıs 2024 Salı
“Dijital Dönüşüm Sürecinde Mesleğin Sorunlarının ve Geleceğinin Değerlendirilmesi”
TÜRMOB - GİB Çalıştayı
TÜRMOB - GİB Çalıştayı

“Dijital Dönüşüm Sürecinde Mesleğin Sorunlarının ve Geleceğinin Değerlendirilmesi”

Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, GİB ve TÜRMOB yetkililerin geniş katılımıyla “Dijital Dönüşüm Sürecinde Mesleğin Sorunlarının ve Geleceğinin Değerlendirilmesi” Çalıştayı gerçekleşti.

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu Mali Müşavirlik Mesleğinin acil çözülmesi gereken sorunlarını, çözüm önerileriyle birlikte 9 başlıkta topladı.

Çalıştay sonunda Mali Müşavirlik mesleğinin sorunlarının çözümüne ve geleceğine yönelik yapılacak çalışmalar için 4 farklı Çalışma Grubu oluşturuldu. 

TÜRMOB – GİB’in birlikte düzenlediği, “Dijital Dönüşüm Sürecinde Mesleğin Sorunlarının ve Geleceğinin Değerlendirilmesi” Çalıştayı TÜRMOB Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Çalıştaya; Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, GİB ve TÜRMOB yetkililerin geniş katılımıyla gerçekleşti.

GİB Başkanı Bekir Bayrakdar, burada yaptığı açılış konuşmasında, GİB olarak mesleğin sorunlarını ortadan kaldıracak tüm çalışmalara destek olacaklarını ifade etti.

Bayrakdar mesleki sorunların yanı sıra mesleğin geleceğinin şekillenmesi için yapılacak çalışmaların da çok önemli olduğunu vurguladı.

Bayrakdar, mali tatilin anlamlı bir hale gelmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, Avrupa'da bu uygulamanın başarılı olduğunu ve İdare ile eş güdümlü olarak çalışılması halinde mali tatilin uygulanabilir bir hale geleceğini söyledi.

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu burada yaptığı açılış konuşmasında, “TÜRMOB ve GİB arasında iyi bir işbirliği, diyalog var. Bugüne kadar başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Böyle bir çalıştay serisi başlatmak mesleğin sorunlarının giderilmesi ve mesleğin geleceğini şekillendirmek açısından çok önemli” dedi.

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, her zorlukta GİB ile görüşme içinde olduklarını belirterek, bundan sonra da GİB’in mesleğin sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarına olan inancın tam olduğunu dile getirdi.

Kartaloğlu, Mali Müşavirlerin yoğun bir gündemi olduğunu bu yoğun iş temposunun içinde bazı maddelerin acil olarak düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Kartaloğlu, mesleğin çözülmesi gereken acil sorunlarını başlıklar halinde şöyle sıraladı;

“Geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi uygulanmamalıdır. Deprem bölgesinde mücbir sebep uzatılmalıdır. Mali Müşavirlik ücret tarifesi modernleştirilmelidir. Tahsilat sorunu çözülmelidir ve tahsil edilmeyen ücretin KDV’si ödenmemelidir. Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirilmelidir. Mali Tatil gerçekçi bir yapıya kavuşturulmalıdır. Beyan ve bildirimler sadeleştirilmelidir. Beratlama yerine zaman damgası kullanılmalıdır.”

Kartaloğlu, ayrıca Mali Müşavirlere Yeşil Pasaport verilmesi hususunda çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalara GİB’den de destek beklediklerini ifade etti.

Çalıştay sonrasında TÜRMOB ve GİB yetkililerinden oluşan 4 farklı çalışma grubu oluşturuldu.

1.Çalışma Grubu: GİB sisteminde yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi, beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi hususunun görüşülmesi

2.Çalışma Grubu: İş yükünün ücretlendirilebildiği modern bir ücret tarifesine geçişin görüşülmesi, mesleki kalitenin artırılması ve haksız rekabetin sonlandırılması için GİB-TÜRMOB sözleşme entegrasyonunun ve iş hacminin dengeli dağılması için yapılması gerekenlerin görüşülmesi.

3.Çalışma Grubu: Mesleki sorumluluğun etkin hale getirilmesi ile disiplin cezalarının uygulanabilirliğinin artırılması hususunun görüşülmesi.

4.Çalışma Grubu: Dijital dönüşüm sürecinde vergi idaresinin ve mesleğin geleceğine yönelik tehdit ve fırsatların belirlenmesi ve atılması gereken adımların görüşülmesi.

Çalışma grupları önümüzdeki günlerde ilk toplantılarını gerçekleştirecekler.
REKLAM ALANI
44- Divan Başkanı Yücel Akdemir, Konuşmalarını Yapması İçin TÜRMOB Genel Sekreteri ve ÇDMB Yürütme Kurulu Başkanı Yahya Arıkan'ı Kürsüye Davet Etti.
REKLAM ALANI
Mal müdürlüğü Bünyesinde Bulunan Bağlı Vergi Dairesinin Kapatılması Nedeniyle Hizmet Kesintisi Yaşanabilecek Mal müdürlükleri Hakkında Duyuru
Uzun yıllardır maliye cephe­sinde ve kamuoyunda tar­tışılan ve bir türlü hayata geçiri­lemeyen “Nereden buldun?” . . .
İstanbul Mali Müşavir Muhasebeciler Odasının seçimleri bilindiği gibi üç yılda bir yapılmakta. 14-15 Haziran 2025 tarihinde 26. Genel . . . . .
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Yüksek Gelir Grupları Gözetim ve Uyum Programı kapsamında 2023-2024 döneminde gelir vergisi . . . .
Bilindiği gibi kurumlar vergisi mükellefleri de esas itibariyle, Gelir Vergisi Kanunu’nda esasları yer alan ticari kazançla benzer şekilde . . . .
Bugünkü yazımı bana gönderilmiş ve tetkikini ancak bitirebilip sizlere önerebileceğim üç yeni eserin tanıtımına ayırmak istiyorum.
(2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
50.693 üyeden yalnızca 12.714'ü sandığa gitti. Yani katılım oranı sadece %25.
Vergi İletişim Merkezi (VİMER-189), çağrı merkezi . . . . .
2025 yılında 13 yıl sonra gündeme gelen KOOPERATİFÇİLİK OLGUSUNUN tekrar yaşamanın mutluluğu yaşayacağız….
Malmüdürlüğü Bünyesinde Bulunan Bağlı Vergi Dairesinin Kapatılması Nedeniyle Hizmet Kesintisi Yaşanabilecek Malmüdürlükleri Hakkında Duyuru
Hıdır Daştan, Mehmet Ragıp Polat ve Osman Güner ; Kürsüde Sesiniz Olmak Yarınları Birlikte İnşa Etmek İçin Tam Bağımsız Delege Adaylarıyız
Çağdaş Muhasebeciler Grubu , Bağımsız Mali M. Grubu , İstanbul 3568 Grubu .Türkiye Mali Müşavirler Birliği. Demokrat Muh. Grubu, . . . . .
İÇDMB adayı İSMMMO Başkanı Erol Demirel: “Mesleğimizi birlikte ileriye taşıyacağız”
13 Haziran 1989 tarihinde ilan edilen 3568 sayılı Meslek Yasamız 35 Yaşında Oldu. Tüm Meslektaşlarıma Kutlu Olsun
13 Haziran 2025 - Saat: 10:30 da Taksim Atatürk Anıtı Önünde Mali Müşavirlik Mesleğimizin Yıldönümünde Buluşuyoruz!