TÜBADEF' in Etkinlik Proğramı
20 Haziran 2025 Cuma
Federasyonumuz kuruluşundan bu yana bağımsız denetim adına önemli çalışmalar yapmış ve gelecekte de yapacaktır. . . .
TÜBADEF
TÜBADEF' in Etkinlik Proğramı

Değerli Meslektaşımız,

Federasyonumuz kuruluşundan bu yana bağımsız denetim adına önemli çalışmalar yapmış ve gelecekte de yapacaktır.

KGK ile çok iyi ilişkiler içindeyiz. Karşı durduğumuz yanlış bulduğumuz konuları da onlarla paylaşıyoruz. KGK bütün çalışmalarımızda yanımızda olmuştur.

Bağımsız Denetim, 3568 sayılı meslek kanununa göre belge almış SMMM ve YMM’lerin birlikte çalışabilecekleri bir olgudur. Bu nedenle de federasyonumuz YMM ve SMMM'lere eşit uzaklıktadır.

Bugüne kadar yapılan uygulamaların devam etmesi halinde bağımsız denetçiler odalarının kurulması talebi yüksek sesle dillendirilecektir.

Bütün bağımsız denetçilerin kendi oda seçimlerinde etkin olmaları mesleki gelişim açısından çok çok önemlidir. Bu anlamda21-22 Haziran'da yapılacak İstanbul Yeminli Mali Müşavirler oda seçimlerinde federasyon başkanımız Bahri Olgun önderliğinde seçime katılacak olan YMM Değişim Grubu’nun desteklenmesi ülkemizin bağımsız denetim çalışmaları açısından önemlidir.

YMM ve Bağımsız Denetçi meslektaşlarımızın ilgi ve desteklerini esirgemeyeceklerini umuyor ve diliyoruz.

Ayrıca,

1-  04-07 Eylül 2025 günleri arasında düzenlediğimiz çalıştayımız, Sinop'ta “Bağımsız Denetim Eğitim Ve Raporlamalarında Kalite” konusunda yapılacaktır.

2-  05 Kasım 2025 Çarşamba günü Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde TÜBADEF BAŞARI ÖDÜLLERİ 2025 programı yapılacaktır.
 
Bilgilerinize sunuyoruz.

Çalışmalarınızda üstün başarılar diliyoruz.
 
Saygılarımızla,

Bahri Olgun
YMM & BD
Tüm Bağımsız Denetçi Dernekleri Federasyonu
Genel Başkan
 
GSM : +90 554 567 05 57
REKLAM ALANI
1- BİRİNCİ BÖLÜM; "45. Olağan Seçimli Genel Kurul " Öncesi Genel Yayın Yönetmenimiz Nusret Sümer Sordu, İstanbul Şubesi Başkan Adayı Bayram Erat Cevap Verdi
>
Türkiye’de e-dönüşüm denildiğinde çoğu kişinin aklına teknik bir tercih geliyor: Hangi yazılım daha hızlı, hangi panel daha kullanışlı, . . . . .
Maliye dediğimizde aklımıza bütçe gelir. Bütçe ise esas itibarıyla gelirler ve giderlerden oluşur. Türkiye’de bütçedeki gelirlerin %90’a yakını . . . .
Finansal kararlar çoğu zaman zamanın matematiği üzerine kurulur. Nakit akışları projekte edilir, iskonto oranları uygulanır ve gelecekteki .. . . .
Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle, kamu hizmetinin kesintisiz ve etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. . . . .
Kurumlar vergisi beyan dönemi baş­lamış bulunmaktadır. Beyannamede mahsup edilecek unsurlardan biri de “Geç­miş Yıllar Zararı” dır. . . . .
Kurumlar Vergisi mükelleflerinin 2025 yılı kurum kazançlarını 20206 yılı Nisan ayı sonuna kadar (1-30 Nisan)yıllık kurumlar vergisi . . . .
Umarım yasa koyucu, konunun düzenlenmesini, alelacele hazırlanarak son günlerde çıkacak bir torba kanuna sıkıştırılmış bir düzenlemeye . . .
Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.. . . . .
3 Nisan 2026 tarihli Resmi Gazete'de 2025/94 Esas ve 2026/11 sayılı ve Karar Tarihi 15.1.2026 olan Anayasa Mahkemesi Kararı yayımlandı.
Dijital çağa girdiğimiz süreçte her şey hızlı ilerliyor. Neredeyse her işlemimizi bankaya ya da kuruma gitmeden, elektronik ortamda bir tuşla . . . .
Vergi Usul Kanununda yer alan düzenlemelere dayanarak GİB tarafından oluşturulan ve gelir idaresinin yanı sıra, gümrük idaresi, trafik . . . .
2014-2018 dönemi Genel Başkanı Hikmet Kabuk' tan Yüksek Ticaretlilere Özel Mesaj
Meclis’e 2 Mart’ta sunulan “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” 2 Nisan itibarıyla Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.
(Revize Edilmiş) son yıllarda gerek kentsel dönüşüm kapsamında gerek se, deprem sonrası . . . .
TCMB’nin yayımladığı Mart Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’na göre tüketici fiyatları aylık yüzde 1,94 artarken, yıllık enflasyon 0,66 puan . . . . .
Türkiye’de şirketler hukuku bakımından son yılların en kritik değişikliklerinden biri, anonim şirketlerde asgari sermaye tutarının artırılması oldu.
MÜMAD1883+ Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Hoş Geldin İlkbahar . . . .
Kurumlar vergisi beyan döneminin en kritik başlıklarının ele alındığı “Kurumlar Vergisi Beyanlarında Özellikli Konular” . . .