Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği (MÜMAD1883+) ;
25 Kasım 2024 Pazartesi
1. Kuruluş Yıldönümü ve Öğretmenler Gününü Görkemli Bir Resepsiyonla kutladı.
Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği (MÜMAD1883+) ;
Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği (MÜMAD1883+) 
1. Kuruluş Yıldönümü ve Öğretmenler Gününü Görkemli Bir Resepsiyonla kutladı.

Cumhuriyetimizin 100. yılında 24 Kasım 2023 tarihinde Marmara Üniversitesi’nin farklı fakülte, yüksek okul ve enstitülerinden mezunların ve akademisyenlerin kurduğu dernek, hem kuruluş yıldönümünü hem de öğretmenler gününü 24 Kasım 2024 akşamı Ataşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ataşehir Belediyesi İnal Aydınoğlu Kültür Merkezinde kutladı. 





Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de yer aldığı etkinliğe, İİTİA’nın ilk mezunu ve ismi gönüllülük ve hayırseverlik ile özdeşleşmiş değerli iş insanı ve MÜMAD1883+ Danışma Kurulu üyesi İnal Aydınoğlu, dekanlar, öğretim üyeleri ve mezunlar katıldılar. 


Gece boyunca tango gösterileri, konserin yanı sıra, günün anlamına uygun olacak şekilde, Marmara Üniversitesinden emekli olan kıdemli 24  öğretim üyesine, derneğin hazırlamış olduğu yaşam boyu onur ödülleri takdim edildi. 

Ödül töreni esnasında ödül alan hocalar konuklara üniversitemizin geçmişinde yapmış olduğu değerli katkıları anlatırken salonda duygusal ve nostalji yüklü anlar yaşandı.


Ödül alan öğretim üyeleri ve takdimi gerçekleştiren üyeler şu şekilde sıralandı.

24 Kasım MÜMAD1883+ Yaşam Boyu Onur Ödülü Listesi

24 Profesör (Sağdaki isimler ödülü takdim eden kişilerdir)
  • İşletme Fakültesi Prof.Dr. Ergun Tuna- Canan Çetin (Emekli öğretim üyesi)
  • İşletme Fakültesi Prof.Dr. Canan Çetin- Dr.Tuba Turan Somer (MÜMAD1883+ Kurucu üye ve Yönetim Kurulu üyesi)
  • Tıp Fakültesi Prof.Dr. Atıf Akdaş-Mehmet Tığlı (MÜMAD1883+ Başkanı)
  • İşletme Fakültesi Prof.Dr. Vural Akarçay- Münir Şakrak (MÜMAD1883+ Danışma Kurulu üyesi)
  • İşletme Fakültesi Prof.Dr. Tuncay Kocamaz-Aypar Uslu (MÜMAD1883+ Danışma Kurulu üyesi)
  • Fen-Edebiyat Fakültesi Prof.Dr. Emine Gürsoy Naskali-Berat Bir (MÜMAD1883+ Bilim Kurulu üyesi)
  • Tıp Fakültesi Prof.Dr. Mustafa Yüksel-Serdar Pirtini (MÜMAD1883+ Danışma Kurulu üyesi)
  • Diş Hekimliği Fakültesi Prof.Dr. Turhan Atalay-Nimet Gençoğlu (MÜMAD1883+ Danışma Kurulu üyesi)
  • Tıp Fakültesi Prof.Dr. Ferda Akdaş- Mert Topkar (MÜMAD1883+ Yönetim Kurulu üyesi)
  • Diş Hekimliği Fakültesi Prof.Dr. Türker Sandallı-Ender Kazazoğlu (MÜMAD1883+ Danışma Kurulu üyesi)
  • Atatürk Eğitim Fakültesi Prof.Dr. Yıldız Elmas- Tülün Malkoç
  • Tıp Fakültesi Prof.Dr. Ayhan Numanoğlu-Sevil Üstündağ (MÜMAD1883+ Kurucu üye ve Yönetim Kurulu üyesi)
  • İletişim Fakültesi Prof.Dr. Ahmet Lütfi Orkan- Dilek Yılmazcan (MÜMAD1883+ Bilim Kurulu üyesi)
  • İşletme Fakültesi Prof.Dr. Osman Altuğ- Fatma Pamukçu (MÜMAD1883+ Denetim Kurulu Başkanı)
  • İletişim Fakültesi Prof.Dr. Ahmet Şahinkaya- Asuman Bihter Civelek (MÜMAD1883+ Genel Sekreteri)
  • İlahiyat Fakültesi Prof.Dr. Hasan Aksoy- Esra Yüksel (MÜMAD1883+ Bilim Kurulu üyesi)
  • Diş Hekimliği Fakültesi Prof.Dr. Semih Özbayrak-Nevin Döşoğlu (MÜMAD1883+ Bilim Kurulu üyesi)
  • İşletme Fakültesi Prof.Dr. Emre Burçkin- Doğan Argun
  • Hukuk Fakültesi Prof.Dr. Merih Kemal Omağ-Av.Uğur Muncuk (MÜMAD1883+ Disiplin Kurulu Başkanı)
  • İşletme Fakültesi Prof.Dr. Ahmet Hayri Durmuş-Cemal İbiş (MÜMAD1883+ Danışma Kurulu üyesi)
  • Diş Hekimliği Fakültesi Prof.Dr. Ayla Arıkan- Eyüp Kömeçoğlu (MÜMAD1883+ Kurucu üye ve Başkan Yardımcısı)
  • Fen-Edebiyat Fakültesi Prof.Dr. Adnan Aydın-Işık Parlak (MÜMAD Yönetim Kurulu üyesi)
  • Tıp Fakültesi Prof.Dr. Ahmet Kaya Emerk-Uğur Yozgat
  • Atatürk Eğitim Fakültesi Prof.Dr. F. Betül Aydın- Mustafa Okur
Gecenin özel ödülleri ise ;

  • Onursal Adıgüzel’e Mehmet Tığlı, 
  • İnal Aydınoğlu’na MÜMAD1883+ Başkan Yardımcısı Canan İskit ve 
  • Basın Ödülü İktisadi Dayanışma Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi  Nusret Sümer’e MÜMAD1883+ Danışma Kurulu üyesi Hikmet Kabuk tarafından takdim edildi.
----------------------------------------------------------------
Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği (MÜMAD1883+) 

1. Kuruluş Yıldönümü ve Öğretmenler Gününü Resimlerine Ulaşmak için Aşağıdaki Linki Tıklayınız 

(7 BÖLÜM HALİNDE)
----------------------------------------------------------------
REKLAM ALANI
25- Divan Başkanı Vehbi Karabıyık, Konuşmalarını Yapması İçin İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı A. Müfit Erkarakaş'ı Kürsüye Davet Etti. Daha Sonra Genel Kurulu Sonlandırdı.
REKLAM ALANI
“İktisadi Dayanışma, bilgiyi güçle birleştirir; istikrarlı büyümeyi mümkün kılar.”
Evet, bu ifade oldukça yerindedir: "Mali müşavirler Türkiye ekonomisini ayakta tutan gizli kahramanlardır."
Muharrem ayının önemli günlerinden biri olan Aşure Günü’nü idrak ettiğimiz bu anlamlı zamanda, tüm meslektaşlarım ve milletimiz adına . . . .
2025 sonuna kadar başvurmayan emeklilerin maaşı yüzde 10 azalacak
3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’na eklenen Geçici 37. madde uyarınca, imalat sanayii ile turizm sektörlerine yönelik yatırım . . . . .
3 Temmuz Perşembe günkü EKONOMİ gazetesinde yayınlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımlarında Son Düzenlemeler” başlıklı yazımızda; . . .
Hemen her hukuk dalı, kendi açısından “hata” kavramına yer vermiştir. Hata hâli ve kavramı Vergi Usul Kanunumuzda da yer bulmuş ve . . . . .
(2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
Hazine ve Maliye Bakanlığı, son dönemde vergi denetim sürecine ilişkin kamuoyunun dikkatini çeken yeni uygulamaları hayata . . . . .
Anayasa Mahkemesi’nin 26/6/2025 tarihli ve 32938 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan E:2024/240-K:2025/100 sayılı kararı ile Özel . . . .
Bu hafta sonu, konkordato kapsamındaki bir şirketin tesislerinin yerinde denetimi için komiser heyeti olarak, tarih kokan kadim şehrimiz . . . .
Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) Yönetim Kurulu Mali Tatil uygulamasında ki eksiklikler ve yapılması gereken . . . . .
Geçen yazımda 2026-2029 yıllarında emlâk vergisi matrahlarının tespitinde dikkate alınacak arsa / arazi değerlerinin tespiti ile görevli . . . .
Sön Seslenişimde; Sözde Mali Tatilimizde Tatil Yapabilenlere ne Mutlu Demiştim.
TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı;
30 Haziran 2025 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan 2/3186 esas numaralı “Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun . . . .