Kamuoyuna duyuru
Bazı basın yayın organlarında “Basına bir darbenin de TÜRMOB tarafından vurulduğu” yönünde haberlere yer verilmiştir. Söz konusu haberlerin, konunun yeterince incelenmemesinden kaynaklandığını düşünülmektedir.
TÜRMOB’a bağlı 85 adet Oda bulunmaktadır. Oda Genel Kurul toplantılarını düzenleyen 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanun’unun 20. maddesinde Oda Genel Kurul ilanlarına ilişkin bir madde zaten söz konusu değildir.
Üyelerin taahhütlü posta yoluyla genel kurula çağrılması usulü değiştirilmiş bunun yerine web sitesinde ilan usulüne geçilmiştir.
Dolayısıyla ilan konusunda basına vurulan herhangi bir darbe bulunmamaktadır.
Mevzuatımızda Genel Kurul ilanıyla ilgili tek hüküm TÜRMOB Genel Kurulunun, Genel Kurul toplantısından 20 gün önce tirajı yüz binin üzerinde olan bir gazetede yayımına ilişkindir. Bu durum da 3 yılda bir sadece bir gazete ilanını ilgilendirmektedir. Dolayısıyla, basına yönelik bir darbe ya da medya sektörüne zarar verilmesi söz konusu değildir.