Kadın Muhasebeciler Derneği Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor.
Her ayın sonunda, rutin olarak yaptığı etkinliği bu sefer Fatih'in Balat semtinde gerçekleştirdi.
Programın açılışından Başkan Gülüzar Özev konukları selamlamak amacıyla sözlerine şöyle başladı;
"Sevgili kadınlar, derneğimizin toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Biliyorsunuz yarın Mart ayına giriyoruz. Yani, Dünya Emekçi Kadınlar Gününün bir ay boyunca kutlanacağı bir aya başlıyoruz. Bu ayda, toplantılar, etkinlikler, eylemler olacak. Bizler, dernek olarak bu çalışmaların içinde olacağız, katılımda bulunacağız."
Sizlere yakın zamanda yaşadığım bir olayı anlatayım.
Anadolu'da bir söz vardır: "kadını dövmüşler vay arkam demiş." Yani destek, dayanak aramış kadın.
Eskilerde bu destek kişi; baba, amca, abi, dayı gibi yakın akrabalarmış. Kadın cinayetlerine baktığımızda, bu desteklerin, kösteğe daha kötüsü cellada dönüştüğünü görüyoruz. İşte tam da bu noktada sivil toplum kuruluşlarının, kısaca STK'ların önemi ortaya çıkıyor.
Geçenlerde beni bir meslektaşım aradı. Dedi ki; bir tanıdık arkadaşım var , kocasından boşanmak istiyor, ama parası olmadığı için avukat tutamıyor. Ücretsiz avukat bulabilir miyiz. Ben de avukat Devrim arkadaşımı aradım. Baronun bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Eşinden boşanmak isteyen hanım arkadaşa telefonla döndüm, durumu izah ettim. O hanım arkadaş da ancak dernek vasıtasıyla yardım ediyorlarmış deyince, gerektiği yönde yardımcı oldum.
Diğer bu olay mahallemde oldu. Dernek üyemiz bir arkadaşımıza, apartman kapıcısı sözlü tacizde bulunmuştu. Gerek, Kadın Muhasebeciler Derneği olarak gerekse, Atakent Kadın Meclisi olarak, diğer kadın örgütleri olarak destek verdik. Savcılık sürecinde yardımcı olduk. Tacizde bulunan şahsı o bölgeden uzaklaştırdık.
Bu anlattığım, iki olay da sivil toplum kuruluşunun önemini anlatan olaylardır. Değerli arkadaşlar bizler eğer bu oluşumlara destek verirsek, dar duruma düştüğümüzde yalnız kalmayız. Arkamızda dağ gibi kurumları buluruz."
Programda, Yazar Feyza Hepçilingirler ve Avukat Devrim Avcı konuşmacı olarak yer aldılar.
Modaretörlüğünü Mali Müşavir Elif Ünal’ın yaptığı söyleşide ilk olarak Feyza Hepçilingirler söz aldı.
Yazar, bugüne kadar yayınlanmış olan 55 adet kitabını yazarken, yaşadığı zorluklardan söz etti. Türkiye koşullarında yazar ve aydınların yaşadığı, yasaklama ve engellerden kendisinin de payını aldığını anlattı. Dernek üyelerinin çoğunun okuyarak geldiği “Eski Bir Balerin” ve “Sabah Yolcuları”kitabını kısaca tanıttı. Sait Faik gibi bir çok edebiyat ödülüne sahip olan Yazar Feyza Hepçilingirler, katılımcılara eşsiz bir vakit geçirtti.
Evlenme ve boşanmalarda kadınlarını hukuki hakları konusuna ise Devrim Avcı değindi. Kadınların aile içi gördüğü şiddette neler yapması gerektiğini, kanuni haklarını anlattı. Nafaka davasının ne gibi hukuki kazanımlar sağladığı, mal ortaklığı, evlilik sözleşmesi gibi hususlara değindi. İstanbul sözleşmesini anlattı.Toplantı sonrası ;iktisadi Dayanışma kameralarına topluca Resim veren kadın Muhasebeciler derneği mensupları....
Modarötör Elif Ünal, bir sonraki toplantının; 28 Mart 2020 Cumartesi günü yine sabah saatlerinde, kahvaltı eşliğinde olacağını duyurdu. Konuşmacının Türkiye’nin yetiştirdiği çok değerli bir yazar olan, Zeynep Oral'ın katılacağı duyurusu yapıldı. Toplantı bitiminde rehber eşliğinde Balat gezisi yapıldı.
TOPLANTI RESİMLERİNE ULAŞMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ