Kadın Muhasebeciler Derneği;
07 Mart 2026 Cumartesi
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlamak Üzere Florya Hatay Sofrasında İftar Yemeğinde Bir Araya Geldiler.
Kadın Muhasebeciler Derneği;
Kadın Muhasebeciler Derneği; 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlamak Üzere Florya Hatay Sofrasında İftar Yemeğinde Bir Araya Geldiler.

Sevgili kadınlar Kadın Muhasebeciler Derneğin düzenlemiş olduğumuz iftar sofrasına hoş geldiniz. Epey zamandır bir araya gelememiştik şimdi tam da hasret giderme zamanıdır diyoruz, değil mi.

Sizlere ufak ve önemli bir  konudan söz etmek istiyorum. Eminim aranızda Avrupa’ya gidenleriniz vardır.


O güzel şehirlerin nasıl düzenli ve ferah olduğuna, mimari yapılarına, sanatta dudak uçurtan gelişmişliklerine eminim ki hayran kalmışsınızdır.

Birde İstanbul’a geri dönünce gördüğünüz vahim duruma üzülmeden edememişsinizdir. Hal böyle olunca, çocuklarımızın neden yurt dışı diye can attıklarına hak vermemek elde değildir. 

Bir anne olarak içim yanarak konuşuyorum onlara kurtuluş yolu açılırken, bize hasret düşmüştür. Avrupalı vatandaşların her birinin 7-8 sivil toplum kuruluşuna üye olduğu söylenir. Doğrudur da. Onların bu kadar ileri seviyede olmalarının içinde STK’ların payı büyüktür. 


Türkiye de STK konusunda gereken ilgiyi yavaş yavaş göstermeye başlamıştır. Şu içinde bulunduğumuz kurum yani Kadın Muhasebeciler Derneği’de bir sivil toplum kuruluşudur. Eğer bizler sorunlarımızı halletmek, modernleşmek, sosyalleşmek istiyorsak bunun en güzel imkânı derneklerimiz sağlayacaktır. 

Oturduğumuz yerde hiçbir sorun çözülmez. Kimse de al bu senin hakkın demez. Ülkemizin içinde bulunduğu tüm olumsuzluklardan ancak kurumsallaşarak kurtulabiliriz. Denir ya bire elin nesi iki elin çok sesi var.


REKLAM ALANI
1- BİRİNCİ BÖLÜM; "45. Olağan Seçimli Genel Kurul " Öncesi Genel Yayın Yönetmenimiz Nusret Sümer Sordu, İstanbul Şubesi Başkan Adayı Bayram Erat Cevap Verdi
>
Türkiye’de e-dönüşüm denildiğinde çoğu kişinin aklına teknik bir tercih geliyor: Hangi yazılım daha hızlı, hangi panel daha kullanışlı, . . . . .
Maliye dediğimizde aklımıza bütçe gelir. Bütçe ise esas itibarıyla gelirler ve giderlerden oluşur. Türkiye’de bütçedeki gelirlerin %90’a yakını . . . .
Finansal kararlar çoğu zaman zamanın matematiği üzerine kurulur. Nakit akışları projekte edilir, iskonto oranları uygulanır ve gelecekteki .. . . .
Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle, kamu hizmetinin kesintisiz ve etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. . . . .
Kurumlar vergisi beyan dönemi baş­lamış bulunmaktadır. Beyannamede mahsup edilecek unsurlardan biri de “Geç­miş Yıllar Zararı” dır. . . . .
Kurumlar Vergisi mükelleflerinin 2025 yılı kurum kazançlarını 20206 yılı Nisan ayı sonuna kadar (1-30 Nisan)yıllık kurumlar vergisi . . . .
Umarım yasa koyucu, konunun düzenlenmesini, alelacele hazırlanarak son günlerde çıkacak bir torba kanuna sıkıştırılmış bir düzenlemeye . . .
Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.. . . . .
08 Nisan 2023 te Yapılan Seçimler Neden İPTAL Aşamasına Geldi? Ve şuan . 30 Nisanda Bu Seçimlerinde İptal Olma Durumu Var Ne Dersiniz?
3 Nisan 2026 tarihli Resmi Gazete'de 2025/94 Esas ve 2026/11 sayılı ve Karar Tarihi 15.1.2026 olan Anayasa Mahkemesi Kararı yayımlandı.
Dijital çağa girdiğimiz süreçte her şey hızlı ilerliyor. Neredeyse her işlemimizi bankaya ya da kuruma gitmeden, elektronik ortamda bir tuşla . . . .
Vergi Usul Kanununda yer alan düzenlemelere dayanarak GİB tarafından oluşturulan ve gelir idaresinin yanı sıra, gümrük idaresi, trafik . . . .
2014-2018 dönemi Genel Başkanı Hikmet Kabuk' tan Yüksek Ticaretlilere Özel Mesaj
Meclis’e 2 Mart’ta sunulan “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” 2 Nisan itibarıyla Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.
(Revize Edilmiş) son yıllarda gerek kentsel dönüşüm kapsamında gerek se, deprem sonrası . . . .
TCMB’nin yayımladığı Mart Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’na göre tüketici fiyatları aylık yüzde 1,94 artarken, yıllık enflasyon 0,66 puan . . . . .
Türkiye’de şirketler hukuku bakımından son yılların en kritik değişikliklerinden biri, anonim şirketlerde asgari sermaye tutarının artırılması oldu.
MÜMAD1883+ Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Hoş Geldin İlkbahar . . . .