Beklenen Yeni Kanun Teklifi TBMM' ne Sunuldu
05 Mayıs 2026 Salı
Kamu borçlarının tecili kolaylaşıyor: Tecil süresi 36 aydan 72 aya, teminatsız tecil sınırı 50 bin TL’den 1 milyon TL’ye çıkıyor.
Beklenen Yeni Kanun Teklifi TBMM

Beklenen Yeni Kanun Teklifi TBMM' ne Sunuldu.

TBMM’ye sunulan kanun teklifi; vergi teşviklerini genişleten, bazı oranları düşüren, ödeme kolaylığı sağlayan ve İstanbul Finans Merkezi ile ihracat odaklı şirketlere ek avantajlar getiren bir düzenleme paketi olarak dikkat çekiyor .

Detay için aşağıdaki linki tıklayınız


·       Kamu borçlarının tecili kolaylaşıyor: Tecil süresi 36 aydan 72 aya, teminatsız tecil sınırı 50 bin TL’den 1 milyon TL’ye çıkıyor.

·       Yurt dışı kazançlara vergi avantajı geliyor: Son 3 yılda Türkiye’de yerleşik olmayan kişilerin belirli yurt dışı kazançları gelir vergisinden istisna ediliyor.

·       Veraset ve intikal vergisinde özel oran: Yurt dışı kazanç istisnasından yararlananlarda, veraset yoluyla intikal eden mallar için vergi oranı %1 olarak uygulanıyor.

·       Teknogirişimlere hisse teşviki: İstisna tutarı yıllık brüt ücretin 2 katı; hisselerin erken elden çıkarılmasında teşvik geri alınıyor, süre uzadıkça iade oranı düşüyor.

·       Nitelikli hizmet merkezlerine güçlü teşvik: Çalışan ücretlerinde brüt asgari ücretin 4 katına kadar, İstanbul Finans Merkezi’nde ise 6 katına kadar gelir vergisi istisnası geliyor; damga vergisi de istisna.

·       Bu merkezlerin tanımı netleşiyor: En az 3 ülkede faaliyet, gelirin en az %80’inin yurt dışından elde edilmesi şartı aranıyor.

·       Transit ticaret ve hizmet merkezlerine yüksek indirim: İFM katılımcılarına %100, diğerlerine %95 kazanç indirimi öngörülüyor.

·       İhracatçı şirketlerde kurumlar vergisi düşüyor: Genel oran %25 iken, imalatçı ihracatçılar için %9, diğer ihracatçılar için %14 uygulanması planlanıyor.

·       Asgari kurumlar vergisi matrahında avantaj: Bazı indirim ve istisnalar matrahtan düşülebilecek.

·       Varlık barışı yeniden geliyor: Yurt dışı varlıklar 31 Temmuz 2027’ye kadar bildirilebilecek; %5 vergi öngörülüyor, bazı şartlarda daha düşük oran mümkün, ayrıca vergi incelemesi yapılmayacak.

·       Dijital ve teknogirişim şirketlerine ek kolaylık: Paya dönüştürülebilir borç sözleşmelerinde esneklik ve dijital şirketlere 3 yıl oda aidatı/ücret muafiyeti getiriliyor.

·       İstanbul Finans Merkezi teşvik süresi uzuyor: Finansal hizmet ihracı istisnası 2031’den 2047’ye, kazanç indirimi süresi 5 yıldan 20 yıla çıkarılıyor.

Teklifin ana hedefi: yatırım, ihracat, teknoloji girişimleri, yurt dışı gelirler ve finans sektörünü teşvik etmek; aynı zamanda borç yapılandırma ve varlık beyanında kolaylık sağlamak.

BEKLENEN YENİ KANUN TEKLİFİ TBMM' ye SUNULDU

Detay için aşağıdaki linki tıklayınız

REKLAM ALANI
6- 19 N0'lu Mali Müşavirlik Meslek Komitesi Üyesi Hacı Demir Konuşmalarını Yapması İçin 19 N0'lu Mali Müşavirlik Meslek Komitesi Üyesi Numan Sağ'ı Kürsüye Davet Etti.
>
Anneler günü ve Hıdırellez şenliklerinin aynı haftaya denk gelmesi sebebiyle, üyelerine bahar şenliği yaşatmak istedi.
Kurban Bayramı yaklaşırken milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü maaşlar, bayram mesaileri ve ikramiye ödemelerine çevrildi. . . . . .
Değerli okurlar, yasalaşacak yeni Varlık Barışı tasarısı­nın “yurt içinde” bulunan var­lıklara ilişkin hükümlerini, gün­cel taslak metin . . . . .
2023 yılının Temmuz ayında devlet memurlarına 8.077 TL tutarında seyyanen artış yapıldı. Bu artış yalnızca tek seferlik bir ödeme olmadı.
(2026-2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
" Anneler Günü" Kutlu Olsun.. İktisadi Haber Ajansı Ailesi Adına Nusret Sümer
Türkiye'de mali müşavirlerin çalışma hayatı için "Survivor" benzetmesi aslında bir mizahın ötesinde,
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi iş . . . .
30.11.2023 tarihli EKONOMİ gazetesinde yayınlanan “Meclise Sunulan Yeni Vergi Kanunu Teklifinde Bulunan Düzenlemeler” yazımızda . . . .
Vergi levhasının ihdas sebebi, vergi bilincinin oluşturulmasında kamuoyu baskısından yararlanmaktır. Ancak levhaların işyerlerine asılması. . . .
TBMM komisyonunda kabul edilen torba yasa teklifinde kurumlar vergisine ilişkin dikkat çeken bir değişikliğe gidildi.
İhracat Genel­gesi’ne göre; ih­racat bedeli dö­vizlerin fiili ih­raç tarihinden itibaren 180 gün içinde yurda ge­tirilmesi ve İBKB düzenlenmesi . . . . .
28 Şubat 2026 günü ABD ve İsrail’in İran’a saldırısıyla ilk önemli tepki petrol fiyatlarında ortaya çıktı. 60 dolar bandında istikrarlı bir . . . . .
Kurumlar vergisi beyan dönemi, 30 Nisan 2026 Perşembe akşamı itibariyle sona erdi. Şimdi başta geçici vergi beyan dönemi işleri olmak . . . .
Danıştay tarafından verilen son kararlar, ilgili sektörleri sevindirirken, Maliye’yi oldukça üzmeye başladı! Bu kararların ortak özelliği ise,. . . .
Bazı basın ve yayın organlarında; “Mart ayında Petrol ve Doğalgaz ürünlerinden tahsil edilen ÖTV tutarı bir önceki aya göre sadece 8 milyar lira azaldı