Bağımsız Mali Müşavirler Grubu;
12 Eylül 2023 Salı
Ümraniye Cemil Meriç Gençlik, Kültür ve Eğitim Merkezi’nde “KDV İade Süreçleri ve Son Gelişmeler” Konulu Eğitim Semineri düzenledi.
Bağımsız Mali Müşavirler Grubu;
Bağımsız Mali Müşavirler Grubu; Ümraniye Cemil Meriç Gençlik, Kültür ve Eğitim Merkezi’nde KDV İade Süreçleri ve Son Gelişmeler” Konulu Eğitim Semineri düzenledi.

KDV İade Süreçleri ve Son Gelişmeler” 

Konulu eğitim semineri meslektaşlardan yoğun ilgi gördü. 

Katılımın yüksek olduğu eğitimde, sunum öncesinde Bağımsız Mali Müşavirler Grubu (BMMG) başkanı ve TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Turgay Kanarya söz alarak meslektaş gündemine dair bazı açıklamalarda bulundu;

Gelir İdaresinin bazı çalışmaları hakkında yaptığı bilgilendirmede; 

-Elektronik defter beratlarının ilgili dönemin biten ayından sonraki ayın 15’ine kadar verilebileceği,

-Elektronik defter beratlarının SMMM E-imzası ile gönderilebileceği,

-İnternet Vergi Dairesi ile İnteraktif Vergi Dairesinin birleştirilerek Sanal Vergi Dairesi adı altında tek bir ekranda toplanacağı yönünde çalışmaların olduğunu belirtti.
Mesleğin ve meslektaşın gündemine dair ise;

-Meslektaşlarımızın yoğun iş temposu ve üzerine yıkılan angaryalardan kurtulmasının en önemli kıstaslarından birinin müşteri kısıtlaması olduğunu, müşteri kısıtlaması ile daha az iş ve daha fazla kazanç elde edilebileceğine değindi. 

-Meslekte uzmanlaşmanın hayata geçirilmesi gerektiğini, bu konuda grubun (BMMG) çalışmaları olduğunu 68 alanda meslekte branşlaşmanın olabileceğine değinerek, bütün akademik unvanlarda uzmanlık alanları olduğunu, bir tek bizim mesleğimizde uzmanlaşma yerine her şeyi bilen ve her şeyi yapan meslek örgütü olduğumuza değinerek bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

-Meslektaşlarımızın en büyük ve yıllardır çözülemeyen tahsilat sorununun da özel okullar da olduğu gibi banka kredilendirmesi ile çözüme kavuşabileceğini belirterek, faydalı bir eğitim olması temennisiyle sözü sunum yapmak üzere hazır bulunan arkadaşlara bıraktı.

RESİMLERİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ
REKLAM ALANI
9- Avrupa Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Aslı Gültekin "VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER " Konusunda Sunumlarını Tamamladıktan Sonra Soru-Cevap Bölümüne Geçildi. (SON)
(2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
Geçen hafta yapılan açıklama ve raporlardan anladığımız kadarıyla, Ek MTV’nin %80’i ödenmemiş. Bir önceki yazımda belirttiğim gibi
Fazla ve yersiz olarak ödenen vergilerin iadesinde faiz uygulamasıyla ilgili ilk özel düzenleme 1998 yılında 4369 sayılı Kanun’la yapıldı.
Son 1 aydır kamuoyuna yansıyan haberlerde; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi müfettişleri ve vergi dairesi personeli aracılığıyla “tahsilatı hızlandırma çalışmaları” yaptığını duyuyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, adres değişikliği yapan vatandaşların 31 Mart 2024’te . . . . . . .
Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artış kararı sonrasında kredi kartı, KMH ve ticari kredi faiz tavanları da arttı. Referans . . . .
Merkez Bankası (TCMB) bugünkü toplantısında politika faizini 500 baz puan artışla yüzde 30'a yükseltti.
31/12/2022 itibariyle kanuni koşulları oluştuğu halde uygulanmayan (ertelene) enflasyon muhasebesi (düzeltmesi) mevcut mevzuatta göre . . . .
Bizler “Mersin 100. Yıl Kutlama Meclisi” olarak; Atatürk, Cumhuriyet ve Mersin ortak paydasında, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir . . . . .
2023 yılı, vergi düzenlemelerinin Anayasa’ya aykırılığı iddiaları açısından yoğun geçiyor. Deprem nedeniyle ihdas edilen ek vergi ve ek . . . . . . .
İflas Kanunu’na ilişkin üç iptal kararında da hep, iptal kararının yaratacağı kamu yararını ihlal edecek nitelikteki hukuksal boşluğun yasa . . . .
Yüksek kira ve ev fiyatlarına çözüm arayışları devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten kritik bir açıklama geldi. . . . .
Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanacak ortak sınav tarihlerini açıkladı.
Mersin Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN odamızı ziyaret etti. Valimize Akdeniz Kaymakamı Zeyit ŞENER eşlik etti.
İHH İnsani Yardım Vakfı ile BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, 6 Şubat tarihinde meydana . . . . .
Son aylarda vergi kamuoyunun gündemini oluşturan birkaç dava var: Ek vergi, ek MTV ve finansman gider kısıtlaması (FGK). Bu davalar . . . .
22. Anadolu Odaları Eğitim Semineri - (04 - 07 Ekim 2023)
Avukatlık mesleğinin amacı, hukuki ilişkilerin düzenlenmesini, her türlü hukuki sorun ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun . . . . .