5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri /69
08 Ağustos 2025 Cuma
2025 yılı ikinci geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranı % 9,23 (yüzde dokuz virgül yirmiüç ) olarak tespit edilmiştir.
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri /69
T.C.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı
                                                                         
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri /69

Konusu    : Geçici Vergi Dönemlerinde Yeniden Değerleme Oranı

Tarihi      :  8/8/2025

Sayısı      : KVK-69 / 2025-2 / Yatırım İndirimi - 55

İlgili olduğu maddeler     :

Vergi Usul Kanunu Mükerrer Madde 298

Kurumlar Vergisi Kanunu Madde 32/A

Gelir Vergisi Kanunu Geçici Madde 69

İlgili olduğu kazanç türleri   : Ticari Kazanç, Zirai Kazanç    

213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına istinaden 2025 yılı ikinci geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranı % 9,23 (yüzde dokuz virgül yirmiüç ) olarak tespit edilmiştir.

Duyurulur.

Bekir BAYRAKDAR
Gelir İdaresi Başkanı
REKLAM ALANI
11- Türkülere Sazlarla Engelliler Haftası Kapsamında Düzenlemiş Oldukları Etkinlikte Eğlenmeye Devam Ederek Bir Yıl Sonraki Etkinlikte Buluşmak Üzere Vedalaştılar.
>
Türkiye'de mali müşavirlerin çalışma hayatı için "Survivor" benzetmesi aslında bir mizahın ötesinde,
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi iş . . . .
30.11.2023 tarihli EKONOMİ gazetesinde yayınlanan “Meclise Sunulan Yeni Vergi Kanunu Teklifinde Bulunan Düzenlemeler” yazımızda . . . .
Vergi levhasının ihdas sebebi, vergi bilincinin oluşturulmasında kamuoyu baskısından yararlanmaktır. Ancak levhaların işyerlerine asılması. . . .
TBMM komisyonunda kabul edilen torba yasa teklifinde kurumlar vergisine ilişkin dikkat çeken bir değişikliğe gidildi.
(2026-2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
İhracat Genel­gesi’ne göre; ih­racat bedeli dö­vizlerin fiili ih­raç tarihinden itibaren 180 gün içinde yurda ge­tirilmesi ve İBKB düzenlenmesi . . . . .
28 Şubat 2026 günü ABD ve İsrail’in İran’a saldırısıyla ilk önemli tepki petrol fiyatlarında ortaya çıktı. 60 dolar bandında istikrarlı bir . . . . .
Kurumlar vergisi beyan dönemi, 30 Nisan 2026 Perşembe akşamı itibariyle sona erdi. Şimdi başta geçici vergi beyan dönemi işleri olmak . . . .
Danıştay tarafından verilen son kararlar, ilgili sektörleri sevindirirken, Maliye’yi oldukça üzmeye başladı! Bu kararların ortak özelliği ise,. . . .
Bazı basın ve yayın organlarında; “Mart ayında Petrol ve Doğalgaz ürünlerinden tahsil edilen ÖTV tutarı bir önceki aya göre sadece 8 milyar lira azaldı
İndirim tutarının hesaplanmasında TCMB tarafından yararlanılan yıl için en son açıklanan ticari krediler faiz oranı dikkate alınacağından, . . . .
Kadınlar için yaşam her an mücadele ile geçiyor. Çocuk da doğunca, kadının yaratılışı gereği üretkenliği daha da artıyor. Her türlü . . . . .
Engelliler Haftası kapsamında düzenleyeceğimiz etkinliğimizi 8 Mayıs 2026 Cuma günü Saat 13:00’ da gerçekleştireceğiz.
Yapılan açıklamalarla yeni bir varlık barışı düzen­lemesinin gelmekte olduğu kamuoyu ile paylaşıl­dı. Henüz, sadece yurt dışı varlıkları mı . . .
Türkiye Muhasebeciler ve Denetçiler İcra Kulundan. Basın Açıklaması;