5 Mart 2023 pazar sabahı Kadın Muhasebeciler Derneği ( KAMUHDER) Dünya Emekçi Kadınlar Gününü anmak üzere;
07 Mart 2023 Salı
Bakırköy Dilek pastanesinde bir araya geldi.
5 Mart 2023 pazar sabahı Kadın Muhasebeciler Derneği ( KAMUHDER) Dünya Emekçi Kadınlar Gününü anmak üzere;
5 Mart 2023 pazar sabahı Kadın Muhasebeciler Derneği ( KAMUHDER) Dünya Emekçi Kadınlar Gününü anmak üzere; 

Sanal ofis online sponsorluğu ile  Bakırköy Dilek pastanesinde  bir araya geldi. 

Katılımın umulanın üzerinde olduğu "8 Mart Dünya Emekçi  Kadınlar Günü" nde

Moderatörlüğü Nesrin Yavuz yaparken,


Konuşmacı olarak ;

 -  Av. Devrim Avcı,
 - Yazar Şair, yazar Şevki Özdemir
 - Selda Yıldız (Aldatanlar romanı hakkında yorum yaptı) ile katıldılar.

" 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" Açılışı 06 Şubatta meydana gelen depremde depremzedeler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

Nesrin Yavuz'un sunumu ile sözü ilk olarak Kadın Muhasebeciler Derneği Başkanı Gülizar Özev’e verdi. 


Özev;  konuşmalarına 11 ilde gerçekleşen depreme değinerek çürük binaların insanların ölümüne sebebiyet vermesine değindi. Ve bunun sadece ve sadece kâr hırsından kaynaklandığını önemle vurguladı. 8 mart 1857’de New York’ta bir dokuma fabrikasında çalışan işçilerin başlattığı mücadele ile fabrikada grev başlatan ve çıkan bir yangında tam 123 kadın işçinin hayatının kaybetmesinin yine patronların kâr hırsından kaynaklandığına değinerek ikisini ustaca  birleştirdi. Daha sonra Ekmek ve Gül Derneği’nin başlattığı kampanyadan bahsetti ki bu  kampanya Okullarda her öğrenciye ücretsiz yemek verilmesi hakkındaydı. Bunun gerçekleşmesinde büyük bir payın birlik ve beraberlikle olduğunu kadın dayanışmasını ve 8 Mart'a sayılı günler kala  İstanbul’da kız kardeşlik köprüsünü büyütmek için  Örgütlenmek gerek, böylece değiştireceğiz  diyerek dinleyenleri kartal Meydanı’nda yürüyüşe davet ederek sözlerini noktaladı.

Program Melahat Toktaş’ın hem" 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü" ne uygun, hem de deprem faciasına uygun şiirler okudu.


Şiirler ; Gülten Akın… Kestim Kara Saçlarımı

            Ceyhun Atıf Kansu ……Dünyanın Bütün Çiçekleri 


Avukat ve aynı zamanda Evrensel gazetesi köşe yazarı Devrim Avcı sözü devraldığında kadınların medeni kanun hakları üzerine bilgiler verdi. Ayrıca nafaka, miras - boşanma süreçlerinde kadınların haklarını  ayrıntılarıyla anlattı.


Daha sonra konuk yazar Şevki Özdemir’in Kaleme aldığı aldatanlar romanı Üzerine kısa bir özetini anlatmak için Selda Yıldız en son sözü eserin sahibi Yazar Şevki Özdemir’e  devretti. 


Yazar  Şevki Özdemir sözlerine etkileyici bir şiir ile girişle başladı. Terapi, şifa niyetine  herkese iyi gelen sanata dair her şey konuşuldu.  Soru - cevap kısmıyla sanatseverlerin katılımı sağlanınca  tadından yenmeyen  bu güzel söyleşi bir sonraki kitap Gülseren Budayıcı kaleminden “Camdaki Kız” olarak duyuruldu.


Konuşmacılara plaket sunumundan sonra İktisadi Dayanışma kameralarına hep birlikte aile resmi vererek etkinlik son buldu.

Etkinlik Resimlerinin Tamamına ulaşmak için aşağıdaki linkleri tıklayınız 


Videoların tamamı 8 bölüm halinde yayınlanmış olup videoları izlemek için tıklayınız
REKLAM ALANI
1- Meslek mensuplarını selamlayan MMMBD Bakırköy Şube Başkanı Hamit Gören, Konuşmalarını Yapması İçin İstanbul SMMM Odası Başkanlığına Aday Olan İrfan Demirci'ye Söz Verdi.
REKLAM ALANI
Mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu, gayrimenkul sermaye iradı olarak tanımlıyor.
Evet, yanılmadınız, tam da tahmin ettiğiniz gibi, konu, geçmiş yıl zararlarının asgari kurumlar vergisi matrahından düşülüp düşülemeyeceği ile ilgili.
Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/A maddesine göre, basit usule tabi mükelleflerin ticari kazançları gelir vergisinden istisna edilmiştir. . . .
Kayıt dışı ekonomi nedir? Ülke ekomisi üzerinde, yaratmış olduğu olumsuzlukları, etkileri ve sonuçları hakkında bir değerlendirme yapmak istedim.
Yılın başından bu yana, sadece İstanbul ve Ankara’da sahte alkolden hayatını kaybedenlerin sayısı 103’e çıktı.
İnsanlığın en önemli ve öncelikli sağlık sorunu olan, Geleceğimizin ve neslimizin düşmanı olan, Gezegenimizde bulunan tüm canlıları yok eden,
6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen dört il ve iki ilçedeki mükelleflerin, yapılandırma başvuru ile . . .
İstihdamın artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların işgücü . . . . .
Bilindiği üzere; Gelir Vergisi Kanunun 75. Maddesinin 2 inci fıkrasının 1 nolu bendindeki parantez içi hüküm uyarınca “Sermaye Piyasası . . . .
Şubat ayı soğuklarla birlikte geldi. Aynı zamanda değerli konutlar vergisinin beyan dönemini de getirdi. Yılda bir kez karşımıza çıktığı için . . . . .
Birçok şirketin kurumsallaşmaması veya yanlış kurumsallaşması sonucu yönetilemez duruma gelmesi son zaman­larda sıkça karşılaştığımız . . .
Sermaye şirketlerinin nakit sermaye artırımlarında faiz indirimiyle ilgili çok makale yazdığımın ve siz okurları sıkmış olabileceğimin . . . .
Transfer Fiyatlaması İncele­me Grubu dağıtıldıktan son­ra, uzunca bir süredir sadece bu konu odaklı veya ağırlıklı incele­meler görmüyorduk.
Çalışanlar en az bir yıllık çalışması olması şartı ile çalıştıkları yıl, ay ve güne göre kendi arzu ve isteği dışında iş­ten çıkartıldıklarında ya da . . . .
5597 sayılı Kanunla düzenlenen yurt dışına çıkış harcına ilişkin açıklamaların yer aldığı Rehber yayınlanarak kullanıma sunulmuştur.
Sosyal İçerik Üreticiliği, İnternet ve Benzeri Elektronik Ortamlar Üzerinden Sunulan Hizmetler ile Mobil Cihazlar İçin Uygulama . . . .
6/2/2023 Tarihinde Kahramanmaraş İlinde Meydana Gelen Depremler Nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş Ve Malatya İlleri İle . . . .
Gazetemizde 18 Eylül 2024 tarihinde yayınlanan “Taşınmaz değerlemesi tartışması Danıştay’a taşındı!” başlıklı köşe yazımızda;