200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme
03 Ocak 2026 Cumartesi
Yeni yılda başlaması öngörülen, 200 bin TL ve üzerindeki tüm para transferlerinde gönderim nedeni ile paranın kaynağına dair açıklamalı. . .
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme

Yeni yılda başlaması öngörülen, 200 bin TL ve üzerindeki tüm para transferlerinde gönderim nedeni ile paranın kaynağına dair açıklamalı beyan zorunluluğu, üzerinde bir süre daha çalışılacağı gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Buna göre 200 bin TL ve üzerindeki para transferlerinde gönderim nedeni ile paranın kaynağına ilişkin açıklama zorunluluğu, üzerinde çalışmaların sürmesi gerekçesiyle ileri bir tarihe bırakıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı MASAK tarafından hazırlanan tebliğ kapsamında, yılbaşından itibaren EFT, havale ve nakit işlemlerinde 200 bin TL ve üzeri tutarlar için açıklamalı beyan istenmesi öngörülüyordu.

Taslağa göre 200 bin TL’yi aşan işlemlerde beyan şartı uygulanacak, 2 milyon TL üzerindeki transferlerde “Nakit İşlem Beyan Formu” doldurulacaktı.

20 milyon TL’yi geçen işlemlerde ise formun ayrıntılı açıklamalar ve dayanak belgelerle desteklenmesi planlanıyordu.

Ancak 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi beklenen düzenleme için yeni bir karar alındı.

Uygulama hakkında çalışmaların bir süre daha devam edeceği, bu nedenle yürürlük tarihinin ertelendiği belirtildi.

Düzenlemenin, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında para transferlerinde izlenebilirliği artırmayı amaçladığı ifade edildi.(Sözcü)
REKLAM ALANI
9- Dr. Burcu Can ve MÜMAD1883+ Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tığlı, Cumhuriyet Gazetesi’nden kültür-Sanat Editörü Öznur Oğraş Çolak Adına Tuğba Turan Soner, Prof. Dr.Ebru Özgen ve Dünya Boks Şampiyonu Busenaz Sürmeneli Adına Mutlucan Zabutcu Ödülünü Aldı.
REKLAM ALANI
Mali İdarenin elektronik ortamda defter, belge düzenlenmesi, muhafazası, beyan­ların verilmesi ve alınması, bunların kontrolü alanında attığı . . .
Bütçe sadece rakamlardan ibaret değildir. İktidarın kimden yana tercih kullandığını gösteren bir “turnusol kağıdı”dır. Söylemlerden . . . .
Türkiye'de çalışma hayatında köklü değişiklikler öngören Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.
(2026-2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
Genel Kurul, TSK’nın deniz görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin tezkere ile en düşük emekli aylığı ve trafik cezalarını içeren kanun . . .
Üzülerek söylemeliyim ki; toplumun ekseriyeti her şeyin asgarisi ile yaşamaya başladı. Ücretin, emekli maaşının, barınmanın, yemenin, . . .
Asgari ücret artışlarına bağlı olarak ortaya çıkan işgücü maliyetlerinin aşağıya çekilmesi amacıyla, 2016- 2025 yılları arasında işverenlere . . . .
Gazetemizde 12 Mart 2025 tarihinde yayınlanan “Maliye’den holding ve grup şirketlere garantörlük incelemesi!”, . . . .
16 Ocak 2026 Cuma günü, saat 15.00 ‘da Sultanahmet yerleşkesinde protesto için buluşuyor Sende katıl; okuluna, tarihine, geleneklerine sahip çık.
Bilindiği üzere; Vergi Usul Kanunu’nun “Enflasyon Düzeltmesi, Yeniden Değerleme Oranı ve Yeniden Değerleme” . . . .
Geçen yazımda Değerli Konut Vergisi’nin (DKV) konusuna 2026 yılında girecek meskenleri belirlemede kullanılacak sınırları ve 2026 yılı . . . . .
e-Defterlerin berat dosyalarının aylık veya geçici vergi dönemleri bazında yüklenebilmesi ile ilgili tercihler . . . .
ikinci toplantının 06.02.2026 günü saat 14.00 de İstiklal Cad. No: 146 kat 3 Taksim İSTANBUL adresindeki İstanbul YMM Odasının Toplantı . . .
“Huzur Hakkı” işletmede çalışan yöneti­cilerin harcadıkları emek ve mesaile­rine karşılık olarak şirket genel kurul karar­ları ile yapılan ödemedir.
Şişli Şubesine Şampiyonluk kazandıran (Getiren) Futbolcu Meslek Mensuplarına Plaketlerini Takdim Edildi.
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Halil Bıçakçı, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; . . .
24.07.2025 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 7555 sayılı kanunla, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 32/A maddesinde yapılan değişikliklerle;
Evet, çok istenildiği halde bir türlü hayata geçirilemeyen birkaç vergi düzenlemesi var. Bunlardan birisi de, taşınmaz satışlarının gerçek . . . . .