17.10.2025- TÜRMOB 18-19 Ekimde Seçimli Genel Kurula Giderken;
17 Ekim 2025 Cuma
Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu - (TÇDP) ; TÜRMOB Genel Başkan Adayı YMM İrfan Hüseyin Yıldız'la Genel yayın Yönetmenimiz Nusret Sümer MİNİ Söyleşi
17.10.2025- TÜRMOB 18-19 Ekimde Seçimli Genel Kurula Giderken;

Mini Söyleşi 

1-  Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu - (TÇDP) ; TÜRMOB Genel Başkan Adayımız YMM İrfan Hüseyin Yıldız dedi.

Şu an TÜRMOB Genel Genel Başkan Yardımcısı olarak ; 18-19 Ekim TÜRMOB Genel Kuruluna Başkan adayı olarak seçimlere giriyorsunuz. Bu dönem yönetime kaç üye kazandırmayı Planlıyorsunuz?

2-  * Enflasyon  Düzeltmesi hakkında bilgi verirmisiniz?

3- Nispi Temsil Konusuna Gelince ; Beşe Dört Bir Demokrasi Ayıbıdır. Bu Mutlaka Kalkacak görüşünde ola üyeleriniz var. Siz bu konu hakkında neler söylemek istersiniz ?

4-    * Türkiye' de Vergi Reformuna İhtiyaç Var mı Sizce ? Varsa İlgi Bu Konu Hakkında Görüşlerinizi alabilirmiyim ?

5-    * Önce Vergilerde Ceza Oranları Artırıldı. Daha sonra ; 12 Martta Yayınlanan Kararla SGK' nun  % 2 Olan Gecikme Cezaları %3 e Çıkartıldı ? Konu Hakkında Neler Söylemek İstersiniz ?

6-    * SMMM Ve YMM' lik  Ücret Tarifenizi 2026 Yılı için Maliye Bakanlığından %  Kaç Artış Talep edeceksiniz?

7-    * Türkiye Genelinde Üyelerinize TÜRMOB Olarak Ne Kadar Ulaşabiliyorsunuz ? Üyelerinizin İsteklerini Yerine Getirebiliyorsunuz ? Her Şey Merkezden mi Yönetiliyor ?

8-    * Yeşil Pasaport Konusunda  Ne Gibi Yol Kat Edebildiniz mi ? Üyelerinize Bu Konuda Herhangi Bir Müjdeniz Olacak mı ?

9-    * Yüksek Enflasyon, Yüksek Kur ve Yüksek Faiz Gibi Oluşumlar Ekonomi Politikasında Ciddi Değişimlerin Kaçınılmaz Olduğunu Gösteriyor, Sizce 0cak 2026 İtibariyle siz meslek mensuplarını ve  Halı Neler Bekliyor ?

10-                      * Yaşamımıza Robotların Girmesi Muhasebenin ve Muhasebecilerin (SMMM) Geleceğini ne Yönde Etkileyecektir. Muhasebecilik gelecekte Kalkacak mı ? Kalkacak Olursa Meslek Mensuplarının Şimdiden Kendilerine Ne Gibi Rota Oluşturmaları gerekli ?

11-                      Meslek mensuplarına Genel Kurul öncesi mesajınız ne olacaka?

12-                      İktisadi Dayanışma ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyim ?


REKLAM ALANI
11- TÜBADEF Başarı Ödüllerinde Sunumları Yapan Aslı Gültekin ve Aykut Akın, Başarı Ödüllerini Vermesi İçin TÜBADEF Genel Başkanı Bahri Olgun' u Kürsüye Davet Etti. (SON)
REKLAM ALANI
Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu - (TÇDP) ; TÜRMOB Genel Başkan Adayı YMM İrfan Hüseyin Yıldız'la Genel yayın Yönetmenimiz Nusret Sümer MİNİ Söyleşi
İstanbul SMMM Odası Kurucu Başkanı ve TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan Tüm Sorularına Samimiyetle Cevap Verdi.
Genel Yayın Müdürümüz Nusret Sümer ; Muhasebe Uzmanları Derneğini ve Mesleki Konuları Masaya Yatırdı.